SZIMBÓLUMTERÁPIÁS IMAGINÁCIÓ

A szimbólumterápia nem más, mint belső képekkel való munka relaxált, ellazult állapotban.
Relaxáció során a tudat kitágul, és mélyebb figyelemmel tudunk önmagunk felé fordulni. Ez a befelé figyelés lehetővé tesz számunkra egy másfajta látást, megértést, érzelmi átalakítást. A logikus-racionális kontroll felfüggesztődik, és előtérbe kerül a képi-analógiás gondolkodás.
Ebben az ellazult állapotban belső, imaginatív képek hívásával, azok szimbolikus jelentéseinek feltárásával, a személyes jelentéstartalmak megértésével lehetővé válik az önértékelés, az énerő megerősítése, a belső világ harmonikus átrendeződése, a saját lehetőségek életre keltése.

Az ülés folyamata: A klienssel több alkalommal egy biztonságos, barátságos környezetben (kisebb teremben), kényelmes helyzetben beszélgetünk. Segítő kérdések alkalmazásával feltárjuk a problémát, majd relaxációs technika segítségével ellazult, békés állapotban, vezetett meditációban belső képeket hívunk, cselekményeit és saját szubjektív jelentéseit vizsgáljuk.
Javasolt: stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió, önértékelés zavarok, énkép zavar, krízis, párkapcsolati problémák, döntési nehézségek, viselkedési zavarok válás, stb. esetén.

Időkeret: egyéni 60 perc – csoportos 90-120 perc

Időpontkérés:

Szeretettel várom hívását!

*A szakembert minden esetben titoktartás köti, ez alapvető feltétele a segítő beszélgetésnek.